Overslaan naar inhoud

Automatisch digitaal publiceren

Smarticle OS is het besturingssysteem voor uitgevers waarin alle processen met betrekking tot de paywall-website, abonnementenwerving, -beheer en -facturering voor print en digitaal zijn geautomatiseerd.

Dutch 1

Nieuwe website. Nieuwe betaalmuur. Nieuw abonnementenbeheer. Alles op de automatische piloot.
Geef ons de PDF van je tijdschrift. Wij maken er je website van.

Volledig automatisch. Volledig eenvoudig. Volledig snel. Helemaal mooi.

Bij elke nieuwe printeditie worden de artikelen op je website automatisch bijgewerkt. Publiceren zonder aanraking.

Meer dan 250 vakbladen en special interest magazines vertrouwen op ons.

schluetersche Abo-Management Dienstleister Bioland Verlag Abo-Verlatungs Softwar Traders_Mag Fachzeitschrift findet Abo Dienstleister KUNSTFORUM_sw Pflanzenfreund Abo-Shop für kleine Verlage
Schiel&Schön Verlags Software mup Verlag ePaper CMS für Special Intrest Verlag springer_fachmedien findet Software für die Verwaltung ihrer Abonnements AbsolutResearch_Logo bodyLIFE Subscription Management for B2B Publishers
Landwirtschaftsverlag_sw rollingpin Abo-Marketing für Magazin Verlage vth Verlag Automatisierung der Abopprozesse VdAe_sw-2048x682 dlv Automatisierte Abo-Abrechnung

Begin nu gratis

Je betaalt alleen een inkomstenaandeel als je geld verdient.

641b119addb3e936135dbc91_Phoenix-Logo
Grafisch magazine - van een factuurrun van twee weken tot volledige automatisering.
Van de handgebreide oplossing tot Smarticle. "We investeerden ongelooflijk veel tijd met verschillende medewerkers om de gegevens bij te houden, vragen te beantwoorden en herinneringen te schrijven. Met Smarticle hebben we nu een professionele oplossing gevonden die al deze werkstappen volledig automatiseert en tegelijkertijd voldoet aan onze hoge ontwerpstandaarden."
Christian Meier
lcintl5u_400x400
Christian Meier, algemeen directeur Phoenix Verlag
Praktijkvoorbeeld Phoenix Grafisch Tijdschrift

Hallo en welkom bij een nieuwe "Smarticle" casestudy. Vandaag met Christian Meier van "Phoenix-Verlag" en zijn "Grafikmagazin". Hallo Christian, bedankt dat je de tijd neemt. Waarom stel je jezelf niet even voor?

Ja, mijn naam is Christian Meier, ik ben de directeur van "Phoenix-Verlag" en wij geven het "Grafikmagazin" uit voor grafische ontwerpers. Ik kijk ernaar uit om vandaag met je te praten.

Christian, vertel eens, hoe ging je om met het onderwerp abonnementenbeheer voordat je begon met "Smarticle"? Hoe heb je dat gedaan?

We produceerden 20 jaar lang een bekend designtijdschrift in Duitsland. De eigenaar heeft het toen gesloten. We zien onszelf als een soort opvolger van "Novum World of Graphic Design". Ons tijdschrift is gespecialiseerd in drukwerk en afwerking. We zorgen ervoor dat ons tijdschrift er goed uitziet en richten ons op drukwerk. Dat betekent dat onze redactie heel gefocust moet zijn, want gedrukte inhoud blijft eeuwig bestaan. Daarom hadden we het geluk dat we een geweldige drukkerij hadden, F&W Druck und Medien, die met ons samenwerkte om een online shop te ontwikkelen. We deden alles samen op het gebied van abonnementenbeheer en verkoop. Maar op een gegeven moment konden we niet meer verder omdat we zoveel tijd moesten investeren in het onderhouden van de gegevens, het ontwerpen van aanvragen en het schrijven van herinneringen. Dat was de reden waarom we toen op zoek gingen naar een professionele oplossing.
Ik kan me voorstellen dat dat veel werk was dat handmatig moest worden gedaan. Het was zeker niet gemakkelijk om alles bij te houden.

Ja, precies. Dat was eigenlijk de aanleiding voor ons om op de markt te kijken om te zien wat we konden vinden om deze inspanning te minimaliseren of binnen de perken te houden. Toen kwamen we jullie tegen.

Ik heb een vraag voordat we beginnen met "Smarticle". Wie heeft al dit werk gedaan? Had je ondersteuning of heb je het allemaal zelf gedaan?
We hadden het geluk om een geweldige medewerker te hebben bij "F&W", onze drukkerij. Ik wil hier echt Matthias Froners noemen, omdat hij echt betrokken was. En mijn collega Tobias Holzmann, die ook hielp en het webdesign doet. Hij heeft ook de webshop ontworpen. En ik heb eigenlijk alles financieel geregeld. Er waren meerdere mensen bij betrokken en elke keer als er een factuur moest worden uitgeschreven, was de inzet hetzelfde. Dus we waren echt twee weken bezig met de factuurrun. En het tweede was de vervolgactie of wanneer iemand zijn naam op het postadres wilde laten veranderen. Ik was er altijd persoonlijk.
Dat is echt heel veel. En je zei dat je toen ging zoeken en "Smarticle" tegenkwam. Wat interesseerde je in het begin in "Smarticle" in het algemeen? Wat maakte je nieuwsgierig?

De focus van jullie website op vakbladen overtuigde me. Wij zien onszelf ook als een vakblad. We zijn niet puur een vakblad, want we zijn ook een consumentenmagazine, maar de website heeft me toch overtuigd. Ik hoorde er een aantal interessante dingen, bijvoorbeeld dat gebruikers het abonnement zelf kunnen beheren en dat er een automatisch herinneringssysteem is. Dat vond ik erg belangrijk.

We leerden elkaar toen kennen en hadden onze eerste gesprekken. Terugkijkend, wat waren toen de belangrijkste redenen om voor "Smarticle" te kiezen?
Je zult wel lachen toen we voor het eerst een PDF magazine uploadden en zagen wat voor ePaper met artikel leesmodus je daaruit kon toveren. Dat gaf ons veel stof tot nadenken. We zien onszelf echt als een tijdschrift dat zich richt op het onderwerp print en dat gedijt op de haptiek. Maar ik ben stiekem altijd op zoek geweest naar manieren waarop we dit op de een of andere manier konden uitbreiden op het gebied van media. En er waren gewoon functies die je eigenlijk niet op zo'n grote manier aankondigde, maar die ons echt enthousiast maakten. Bijvoorbeeld dat als je een abonnement hebt, je in alle uitgaven kunt zoeken. Dit is eigenlijk de ideale crossmediale uitbreiding voor onze lezers. Ik wil me ook expliciet richten tot studenten die deze tool kunnen gebruiken. Ik kan hier zoeken naar onderwerpen voor mijn studie. Grafikmagazin is duizend keer citeerbaarder dan welk Google-artikel dan ook. Dat vonden we bijzonder leuk en eigenlijk iets waar we onze lezers een plezier mee konden doen. Dat is natuurlijk heel belangrijk en ja, we kunnen ook nieuwe waarde creëren.
Wauw, spannend, oké. Toen begonnen we met het inwerkproces. Hoe zou je deze samenwerking tot nu toe beschrijven, hoe was de inwerkperiode voor jullie, hoe hebben jullie het ervaren?

Ten eerste zijn we een beetje een moeilijke groep, omdat een grafisch tijdschrift als dit afhankelijk is van het feit dat alles grafisch perfect is. Met andere woorden, onze lezers of de mensen die onze website bezoeken verwachten dat we een visueel foutloos product afleveren. Met andere woorden, we hechten hier natuurlijk veel, veel, veel meer belang aan dan aan een brandweerblad of een politieblad... Je weet wat ik bedoel. Wat het onboardingproces betreft, wil ik zeggen dat het ongelooflijk goed heeft gewerkt en we zijn er eigenlijk in geslaagd om een shop te creëren die echt doet denken aan een grafisch tijdschrift en ik was heel blij dat we daarin zijn geslaagd en nu zijn we een week online en het werkt echt, mensen kopen er via, dus alles klopt.
Dat is geweldig, daar ben ik erg blij mee en ik dank u hartelijk voor de feedback. Wat is het gebied dat voor jou op dit moment de meeste toegevoegde waarde heeft? Kun je daar al iets over zeggen?

Ja, het is eigenlijk een beetje moeilijk na een week. Ik kan gewoon zeggen dat op het gebied van bedrijfsstrategie, het natuurlijk het onderwerp ePaper is. Dit is natuurlijk een compleet nieuw speelveld voor ons, waar we eigenlijk ook intern mee bezig zijn. Hoe kunnen we deze crossmediale aanpak nog verder brengen? Maar het is iets wat we erg leuk vinden, omdat het echt iets nieuws is voor ons tijdschrift. En iets wat we, als je het me een jaar of wat geleden had gevraagd, helemaal niet op onze radar zouden hebben gehad. En daar waren we heel blij mee.
Ik kijk ernaar uit om met jullie te blijven

samenwerken en samen verder te ontwikkelen. Heb je al nagedacht over hoe je bepaalde successen wilt meten?

Succes als ondernemer is relatief eenvoudig. De kassa moet rinkelen. Ons tijdschrift moet succesvol zijn bij onze lezers om succesvol te zijn. We verkopen onze inhoud omdat het waardevol is. We willen dat onze verkoop goed is. Om dit te bereiken, bieden we onze klanten hoogwaardige en eenvoudige manieren om geïnspireerd te raken door ons tijdschrift. We willen dat onze studenten hun studie met meer succes kunnen organiseren. We willen deze dingen stimuleren en dat moet nu ons doel zijn. We willen ook weten waar mensen naar kijken en wat hen interesseert. Daar hebben we het al over gehad. We willen meer informatie om te zien waar mensen naar kijken. We willen weten wat populair is en wat niet. We willen ook weten hoe lang mensen naar iets kijken.
Ja, we willen je helpen succesvol te zijn. We kijken ernaar uit om met je mee te reizen. Beste Christian, laten we even afstand nemen van de specifieke samenwerking met "Smarticle". Als je aan de toekomst denkt, het vooruitzicht van 2, 3 of misschien zelfs meer jaren. Wat denk je dat een uitgever nodig zal hebben van de technologieën? Wat heb je nodig om zo goed mogelijk te kunnen werken?

Technologisch gezien is het een beetje moeilijk voor mij, daar kan ik niet te veel over zeggen, omdat we eigenlijk het gedrukte tijdschrift in het middelpunt van onze verkoop hebben staan, dat is het hart van ons bedrijf. We zouden het geweldig vinden als we mensen de mogelijkheid konden bieden om onze content online beter te begrijpen en te gebruiken. We zouden ze hiervoor een ander nuttig hulpmiddel kunnen bieden. Een ander spannend onderwerp is natuurlijk kunstmatige intelligentie. We hebben het er al eerder over gehad. Dat is natuurlijk iets spannends met een team van vier mensen. Ik zie het vooral in dit soort verkoop- en administratieve verhalen. Het is echt een geweldig hulpmiddel dat ons helpt om dingen sneller te verwerken. Ik denk niet dat we AI heel veel gaan gebruiken op redactioneel gebied, maar wel voor analyses, marketing enzovoort. We zouden heel blij zijn als we de komende jaren samen met jullie een of twee dingen van de grond kunnen krijgen.

Hartelijk dank voor uw interessante beoordeling, uw feedback en de tijd die u hebt genomen. Ik wens u, en ons natuurlijk, een verdere goede samenwerking en veel succes. Heel veel dank.

Hartelijk dank, beste Arsalan, voor de kans en ja, tot snel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eba4d751-cb47-4540-8e3f-3f1f2cde3617
Zeg vaarwel tegen drie systemen ten gunste van naadloze integratie met Smarticle!

"Als kleine uitgever kan ik enthousiast zeggen dat de integratie van Smarticle een revolutie teweeg heeft gebracht in onze werkprocessen. Het afhandelen van abonnementen is nu eenvoudiger en professioneler dan ooit tevoren. Onze lezers profiteren van een moderne en handige leeservaring waar ze dol op zijn. Bedankt Smarticle voor deze innovatieve oplossing!" Naar de paywall website

Christine Keilholz
lcintl5u_400x400
Christine Keilholz, algemeen directeur Verlag Förderbrücke Media UG
Casestudie Nieuwe Lausitz

Hallo allemaal en welkom bij een nieuwe "Smarticle" casestudy! Vandaag hebben we Christine Keilholz van "Die neue Lausitz" te gast. Hallo Christine, bedankt dat je de tijd hebt genomen om ons wat feedback te geven. Wil je jezelf even kort voorstellen? 

Hallo, hartelijk dank, mijn naam is Christine Keilholz en ik ben de hoofdredacteur van de nieuwe Lausitz. Dit is een e-mailbriefing die eens per week in Cottbus wordt gepubliceerd. Het gaat over structurele verandering. We doen dit nu twee jaar. In die tijd heb ik met een paar medecampagnevoerders de kleine uitgeverij Förderbrücke opgericht. We geven "Neue Lausitz" uit, ons eerste product, dat we lanceerden als nieuwsbrief.
Geweldig, dank je wel! Je bent nu twee maanden onderweg met "Smarticle". Hoe ging je om met het onderwerp abonnementenbeheer voordat je met "Smarticle" begon?

Ja, we hebben het van tevoren heel voorlopig behandeld, want je hebt natuurlijk een goed systeem nodig. Het moet gewoon werken. Dat heb je niet altijd vanaf de eerste dag, en dan laat je misschien een paar vragen onbeantwoord en probeer je alles handmatig te organiseren, omdat je door alle processen heen moet. En zo hebben wij het gedaan. Dus we begonnen met een klein team van drie mensen en deden sommige taken handmatig die "Smarticle" nu automatisch voor ons oplost.
Oké, ik begrijp het. En wat zou je zeggen? Hoe was de taakverdeling? Was er één persoon die voornamelijk de taken op zich nam? 

Dat was al verdeeld tussen de drie mensen, dus in wezen natuurlijk contentcreatie. We hebben auteurs die het schrijven, redacteuren, dan de hele abonnementenadministratie, we hebben een medewerker die de backoffice doet en dan de mailing van de nieuwsbrief elke maandag omdat we op dinsdag verschijnen. Iemand die gespecialiseerd is in digitale processen zorgde daarvoor. We hebben het eigenlijk over drie mensen verdeeld omdat we ook drie verschillende systemen hadden die we moesten harmoniseren.
Oké, en toen je eind vorig jaar "Smarticle" tegenkwam, wat was het aan "Smarticle" in het algemeen dat je in eerste instantie interesseerde? 

Ik vind het geweldig dat je alles uit één bron haalt. Dat maakt veel dingen makkelijker. Als het gaat om hoe je een publicatie uitbrengt, hoe vaak die ook verschijnt en wat de inhoud ook is, heb je natuurlijk een goed content management systeem nodig voor de artikelen uit de PDF-bestanden. Je hebt ook een nieuwsbriefdistributiesysteem nodig. En in ons geval is dat heel belangrijk. Alles wat te maken heeft met administratie kan worden geautomatiseerd, maar het moet nog steeds makkelijk te gebruiken zijn. En je moet op elk moment vragen kunnen beantwoorden. Ja, dat alles herkende ik op het eerste gezicht in "Smarticle". Dan is er nog iets dat een beetje speciaal is. We verkopen multi-user abonnementen, dus een abonnement voor een heel kantoor, een heel team. 15 mensen kunnen licenties krijgen of vijf mensen, afhankelijk van waar het is. Daar doen we het erg goed mee. Een administratiesysteem moet dit ook in kaart kunnen brengen.
Oké. En van deze onderwerpen die u in eerste instantie zag met "Smarticle", d.w.z. alles uit één bron in één systeem, waar zag u de doorslaggevende redenen om uiteindelijk voor ons te kiezen? 

Nou, er waren ook een paar dingen die we gewoon nog niet hadden, bijvoorbeeld een abonnementenwinkel, die we ook handmatig deden, en dat werkt een tijdje zolang je een regionaal medium bent en veel mensen je toch al kennen, maar als het gaat om het vergroten van je bereik buiten deze kleine initiële klantenkringen, dan heb je natuurlijk ook professionele processen nodig, en dat is waar een abonnementenwinkel veel zin heeft, dus dat is wat "Smarticle" heeft. En dan natuurlijk de verbinding: Dus iemand komt en koopt een abonnement en dat staat meteen in het systeem en de lezer ontvangt meteen zijn nieuwsbrief. Dus als het zo werkt, dan is het natuurlijk iets dat ons werk een stuk makkelijker maakt en dan kunnen we ons concentreren op wat we willen doen, namelijk onderzoek doen naar goede content. Dus ja, deze link tussen de abonnementenwinkel, administratie en verzending en een website die onze klanten een goed overzicht biedt - dat vond ik cruciaal.
Oké, goed. Zoals ik al eerder zei, reis je twee maanden met ons mee. De inwerkperiode was van tevoren. Hoe heb je de samenwerking ervaren, vooral in termen van onboarding? Hoe was het voor jou? 

De samenwerking is dus erg goed. Ik heb ook het gevoel dat ik in goede handen ben met de processen, waarbij je natuurlijk niet het volledige overzicht hebt over de details. Het is gewoon belangrijk om iemand bij de hand te hebben die het technisch gezien goed kan implementeren. En dat was natuurlijk ook het geval, er zijn altijd problemen als je overstapt op een nieuw systeem. Je moet alles importeren, alles verplaatsen en dan loopt het altijd ergens vast. En tot nu toe hebben we altijd oplossingen gevonden, dus daar ben ik best tevreden over. Dus ik kan zeggen dat als het systeem eenmaal goed draait, het een heel goed systeem is.
Vroeger ontvingen onze lezers een nieuwsbrief met meerdere avondvullende teksten. Dat had natuurlijk ook zijn aantrekkingskracht. Nu klik je op de preview van het artikel, ga je naar de website en kun je je daar registreren met je e-mailadres. Dit kan zonder grote hindernissen, wat al onze klanten meteen begrepen, en het sluit ook beter aan bij wat gebruikers verwachten van digitale mediacontent.
Oké, je zei dat er veel dingen zijn die al goed zijn. Tijdens het inwerken realiseerden we ons ook dat, als ik je goed begreep, het normaal is om gebieden tegen te komen die nieuwe uitdagingen kunnen vormen. Tot nu toe hebben we altijd oplossingen gevonden, maar ik heb ook gehoord dat er nog een paar dingen zijn die geoptimaliseerd kunnen worden, en we plannen ook onboardingvideo's om hierbij te helpen. Wat is volgens jou in dit alles het gebied waar je op dit moment de grootste toegevoegde waarde ziet?
Nou, de toegevoegde waarde is in de eerste plaats extern, dat is altijd het belangrijkste. Het is al een heel professionele uitstraling die we daar hebben, dus deze combinatie van CMS en nieuwsbrief, hoe het overkomt, hoe het eruit ziet, dat is heel goed en het is een eenvoudige uitstraling, het is een duidelijke structuur die ook heel goed past bij onze content. Dat is al een toegevoegde waarde en ook naar buiten toe die gebruiksvriendelijkheid voor onze lezers, zoals ik het beschreef, ze kunnen er gewoon in klikken, dat vinden we goed. En dan is het belangrijkste voor onze processen natuurlijk dat we een klein team zijn, we zijn nog een relatief nieuw medium dat bezig is bekender te worden en dat brengt natuurlijk veel nieuwe taken met zich mee. Je hebt niet de vrijheid om je zorgen te maken over technische details, dus je bent blij als je een systeem hebt dat goed werkt. Zoals ik al zei, het loopt nog niet helemaal soepel, maar tot nu toe zijn de problemen die zich voordeden opgelost, dus daar heb ik alle vertrouwen in.

Oké, dat betekent dat de lezers zeker blij zijn met het feit dat het uiterlijk ook is verbeterd. Samengevat: State of the art op het gebied van technologie en leesstijl. Als je nog iets verder gaat. Waar zou u zeggen dat de toekomst heen gaat, in termen van technologie, in termen van uw lezerspubliek? Welke mogelijkheden en functies verwacht u in de toekomst voor uw lezers?
Ja, ik wil graag wat meer overzicht en analyses in de processen. Ja, je hebt een goed dashboard nodig waarop ik kan zien dat de nieuwsbrief is uitgegaan, dat zoveel mensen hem hebben ontvangen, zodat je gewoon meer controle hebt over wat er gebeurt, dat zou ik belangrijk vinden. Waar gaat de reis anders heen? We zijn twee jaar geleden begonnen met een puur online medium, op een moment dat het precies goed was, dus nu zou het te laat zijn, nu zijn er zeker veel start-ups die precies dat uitproberen. Wij werken niet zozeer met ePaper, maar meer met nieuwsbrieven. De nieuwsbrief is bezig zich te vestigen als standaardmedium. Tenminste, dat is mijn perceptie. Het is makkelijk om mensen duidelijk te maken dat het magazine niet meer in de brievenbus valt, maar per e-mail komt. Dat is in de afgelopen twee jaar dat we hier nu zijn wel bekend geworden en het is ook makkelijk te begrijpen. In dit opzicht zie ik echt kansen, vooral voor ons, we zijn een regionaal medium in Brandenburg en Saksen, dus veel overheden lezen ons, mensen lezen onze content over het bedrijfsleven omdat we ons ook hebben gespecialiseerd in content en dan is er ook nog een hele regio waar altijd de discussie is, kun je mensen nog bereiken met media? En hoe bereik je dat? En daar is een nieuwsbrief natuurlijk geweldig. Dat is eigenlijk het ding om daar in te komen

Oké, interessant. Ja, analytics is een manier om succes te meten en te zien hoeveel mensen iets openen en lezen. Zo kun je alles beter begrijpen. Je zei dat je de controle wilt behouden. Dat staat al op onze roadmap en we blijven er graag aan werken. Ja, het is spannend om te zien hoe jullie nu reizen. Bedankt voor je feedback. Ik wens je veel succes met "Smarticle" en kijk uit naar de rest van je reis dit jaar. Dank je wel


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dc06905a-dc23-4488-ad39-f833d55dc982
Revolutie voor kleine gespecialiseerde uitgevers - groter bereik en hogere openingsratio!

"Als kleine gespecialiseerde uitgever in de overheidsadministratie kan ik alleen maar lovend zijn over het revolutionaire effect van Smarticle. Met dit nieuwe digitale aanbod hebben we niet alleen ons bereik vergroot, maar ook onze open rate aanzienlijk verhoogd. Het is verbazingwekkend om te zien hoe Smarticle ons heeft geholpen om onze lezers nog beter te bereiken."
Naar de betaalwebsite

KLM
lcintl5u_400x400
Peter Baranec, directeur Finanzverlag KLM
Praktijkvoorbeeld KLM

Hallo en welkom bij een nieuwe "Smarticle" casestudy! Vandaag hebben we een heel speciale gast: Peter Baranec van "KLM". Beste Peter, zou je willen beginnen met jezelf voor te stellen? 

Ja, met plezier. Mijn naam is Peter Baranek.  Ik ben 61 jaar oud en schreef mijn eerste krantenartikel toen ik 16 was.  Ik werk al bijna 35 jaar als redacteur voor radio en gedrukte media. Ik heb onder andere bij Motorpresse, Deutsche Presseagentur en Saarländischer Rundfunk gewerkt als presentator en nieuwsredacteur.  Sinds 2022 ben ik zelfstandig ondernemer. KLM bestaat sinds 2003 en heeft tot nu toe twee relaunches meegemaakt.  In 2022 heb ik een bijscholing gevolgd in digitaal uitgeven en sinds 2023 verschijnt KLM op verzoek van lezers volledig als e-paper. Onze lezers hebben ons verteld dat ze hun postkantoren nu digitaliseren als onderdeel van de wetgeving en minder print willen. Dus moeten we overstappen op e-paper. Vanaf vandaag is de KLM zelfs beschikbaar met bewegende beelden, net als Harry Potter in de Daily Prophet.  Ik wil dat mensen overtuigd worden door de KLM
Dat is spannend Peter, ik zou graag willen weten hoe je het onderwerp abonnementenbeheer hebt aangepakt voor de lancering van "Smarticle".

Nou, dat is echt gênant, want KLM is echt een moeilijk blad. Ik wist vanaf het begin dat lezers geen abonnement op het blad zouden kunnen nemen, omdat de budgettaire situatie in de steden en gemeenten toen al behoorlijk krap was.  Dus ik dacht dat ik het blad aan de lezers cadeau zou moeten doen en het via advertenties zou moeten herfinancieren.  Vanaf het begin waren er echter ook individuele abonnees, zoals de federale minister van Financiën en enkele tientallen anderen. Maar die beheerden we gewoon handmatig, d.w.z. mijn assistent en ik deden de gratis abonnementen en de andere helft werd gewoon per post bezorgd door de drukkerij.

Dit betekent dat al deze stappen handmatig werden uitgevoerd. Volgens mij gebruikte je ook een Excel-lijst, in spreadsheetvorm, en probeerde je alles bij te houden.  Waar was je toen vooral in geïnteresseerd toen je "Smarticle" tegenkwam of naar ons overstapte?

Ik dacht dat de overstap naar e-paper mij een kans zou geven om het bereik van het tijdschrift te vergroten. Het is nu immers digitaal te verkrijgen in de abonnementenwinkel, die voor iedereen toegankelijk is. Ik hoop dat ik zo meer lezers kan bereiken en misschien ook nieuwe lezers kan aantrekken die geïnteresseerd zijn in gemeentelijke onderwerpen.  Dat was het idee en "Smarticle" was ook de enige aanbieder die een eerlijk aanbod deed zonder vaste kosten puur gebaseerd op omzetdeling. Dit had waarschijnlijk ook te maken met het feit dat we min of meer allebei samen wilden groeien en dat nog steeds willen.
Ja, oké, dan hebben we je basisidee begrepen en ik ben blij dat "Smarticle" je heeft kunnen helpen om het te realiseren. Waren er naast het aantrekkelijke aanbod, zoals u zei, nog andere doorslaggevende redenen om voor "Smarticle" te kiezen?  

Ja, het verschijnen van "Smarticle" was doorslaggevend voor mij. Ik was echt enthousiast en vond het geweldig dat we zeiden dat we samen wilden groeien.  Dat gaf eigenlijk de doorslag.  Er waren andere aanbiedingen die voor mij niet zo duidelijk waren en niet zo leuk waren als ik me had voorgesteld.  Daarom ben ik nu bij jou terechtgekomen

Het is geweldig dat we je een transparant en aantrekkelijk aanbod konden doen en dat je aan de slag bent gegaan.  Je bent vorig jaar begonnen met "Smarticle". Hoe zou je de evaluatie van de samenwerking beschrijven?  Hoe verliep de onboarding voor jullie?

We hebben echt onderschat hoeveel werk onboarding met zich meebrengt. De geplande maand werd bijna drie maanden tot alles was afgerond. Maar daarna werkte het soepel tot vandaag. En het is echt goed, het is stabiel en alles is in orde. De samenwerking, ja. Ik denk dat we een relatief goede, bijna collegiale relatie hebben als gelijken. We werken samen en proberen samen het beste te bereiken.

Dank je, ik ben erg blij dat je er zo over denkt. We zijn momenteel bezig met het maken van hulpvideo's voor onboarding om het proces nog eenvoudiger en soepeler te maken. Wat is op dit moment het gebied dat u de meeste toegevoegde waarde biedt? Is het je werk gemakkelijker maken, is het technologie, is het iets waarvan je zegt: dat is al de toegevoegde waarde die ik zie?

Ja, dat is echt een moeilijke vraag om te beantwoorden, want het is een compleet nieuw medium voor ons en ik kan het niet vergelijken met iets anders. Omdat we in ons specifieke geval de magazines verrijken met multimedia zoals links, afbeeldingen en video's, is het nu duidelijk meer werk voor ons dan vroeger met print. Ik moet nu over veel meer dingen nadenken, zoals links. Een interactieve PDF is nu eenmaal meer dan een printbare PDF.  Er gebeurt veel meer, dus het is duidelijk meer werk. Als ik een PDF replica maak, hoef ik hem alleen maar te uploaden. Dan weet ik: oké, nu is het in goede handen, de rest is volledig geautomatiseerd. Ik hoef me echt nergens meer zorgen over te maken.
Geweldig, dat betekent dat je naast de automatisering die "Smarticle" biedt, hebt besloten om extra te investeren in de follow-up om de e-paper in multimediaal formaat voor te bereiden om nog meer toegevoegde waarde voor je lezers te creëren.  Hebt u ook andere manieren gevonden om adverterende klanten of iets dergelijks te gelde te maken?

Ja, natuurlijk.  Ja, ik praat nu al drie weken met een aantal adverteerders en ze vonden dit "Daily Prophet" thema net als Harry Potter, dit "I love magic", ik denk dat hij zei toen hij de krant opensloeg, deze ervaring van het zien van tijdschriften op een andere manier, het feit dat je nu op de tablet veegt in plaats van de pagina's omslaat, is echt praktisch. Maar het zou ook cool zijn als de foto's niet alleen maar stil zouden staan, maar je naast de leeservaring ook tekst en misschien een uitspraak of een product in 360 graden zou kunnen zien. Dat zijn dingen die niet alleen waardevol kunnen zijn bij een aankoop op Amazon, maar ook in een tijdschrift. Dat valt ook goed bij adverterende klanten. Ze denken nu op een compleet nieuwe manier na over wat ze eerder niet deden omdat er geen oplossing voor was.

Dat klinkt geweldig. Je hebt een duidelijke toegevoegde waarde en kunt adverterende klanten meer te gelde maken. Tegelijkertijd kun je je bestaande lezers nog meer inhoud bieden dan in print mogelijk was. Je bent blij met de extra inspanning. Welke andere "Smarticle"-modules gebruikt u momenteel, naast de digitale optie om uw content door te geven, d.w.z. het geheel puur digitaal in de vorm van een e-paper op de markt te brengen?

Op dit moment niet. Dat is alles op dit moment, maar ik weet dat jullie voortdurend nieuwe dingen aanbieden, uitproberen, introduceren enzovoort. Ik ben altijd benieuwd wat ik als volgende kan gebruiken. 

Geweldig, dat is fantastisch. We willen jullie graag ondersteunen en kijken hoe we kunnen bijdragen aan het vergroten van het lezerspubliek, het vergroten van de toegankelijkheid en het nog makkelijker toegankelijk maken. Nice. Beste Peter, heel erg bedankt voor je feedback tot nu toe.  Het is echt spannend hoe je "Smarticle" gebruikt en hoe je je lezerspubliek hier wilt verrijken met de technologie. We willen je graag blijven ondersteunen. Bedankt dat je voor ons hebt gekozen en bedankt voor je tijd vandaag.


Hartelijk dank 

 

 

 

c706dc29-9ef3-4274-b49c-4640f95bb173
Uitgeverswebsite en abonnementenbeheer op de automatische piloot.

Smarticle OS stelt Teichmann Verlag in staat om de moeite en kosten te verminderen die gemoeid zijn met het beheren van abonnees en het onderhouden van de publicatiewebsite.

Nieuwe inkomstenbronnen door digitale producten en de nieuwe paywall-website.

Naar de betaalwebsite

Landelijke bakkerij 4
dutch 2
Handelaren_Mag_Logo-getraceerd
Synergie-effect door gecentraliseerd systeem voor abonnementenwerving, facturering en beheer
Door een abonnementenwinkel te introduceren met geïntegreerde betaling voor print en digitaal, en door abonnementenbeheer en facturering te automatiseren.
59c0b0ca-8b4a-4a7d-90af-30fbeb69bcae
Digitale transformatie. Gemakkelijker dan ooit.

Met de introductie van Smarticle heeft Schwengeler Verlag een digitaal aanbod gelanceerd als ePaper met een innovatieve leesmodus en een abonnementenwinkel met geïntegreerde betaling, waardoor de toegankelijkheid van de inhoud wordt vergroot en nieuwe lezers worden aangetrokken.

Factum
Včelár 100 jaar oud tijdschrift gaat digitaal en automatiseert abonnementenbeheer
"311 nieuwe abonnees in 3 maanden en geautomatiseerd werk voor vier werknemers."
100 jaar oud tijdschrift gaat digitaal en automatiseert abonnementenbeheer. Klanten van 60 worden digitale lezers.
Vladimir Machalik Hoofdredacteur Včelár
lcintl5u_400x400
Vladimir Machalik, hoofdredacteur, Včelár, Slowakije

Boek nu een publisher assessment

Klik op "Vul de quiz in" en ontdek wat er mogelijk is voor jouw uitgeverij.